Smoothiebowl

Her i huset er smoothiebowl så og si alltid på menyen til frokost! Både jeg og guttene mine elsker å starte dagen med en tykk smoothie toppet med sjokoladesaus. Og det med god samvittighet, for sjokoladesausen er ikke av den typen du får kjøpt i butikken... Den er laget av smeltet kokosolje som vi blander med råkakao. Full av godt fett for et stabilt blodsukker og gode næringsstoffer fra råkakaoen. For visste du at råkakao både er jernrikt og rikt på blant annet B- og C-vitaminer? Jeg tror det må bli et eget innlegg om råkakaoens hemmeligheter etterhvert, for det er så spekket med næring at her kan du virkelig nyte deg sunn. Og det beste av alt er at når smoothien toppes med dette så stivner den.

Du trenger:
1-2 frosne bananer
1,5 dl frosne bær
1ss chiafrø
1ss kollagen
1 håndfull nøtter (cashewnøtter synes jeg er best)
Kokosmelk, vann, juice etter smak

1-2ss kokosolje
2-3 ss råkakao

Dette gjør du:
Ha ingrediensene til smoothien oppi en kraftig blender. Her kan du variere etter smak og behag, men jeg syns frosne bananer er et must. Det gir en kremet konsistens, og det minner nesten om softis til frokost. Om jeg har tilgjengelig har jeg ofte i kokosyoghurt også, og noen ganger også avokado. Det er viktig med godt med fett for at smoothien skal mette og gi et stabilt blodsukker. Blend og juster med væske til du får den konsistensen du ønsker.

I et glass eller en panne har du varmt vann, og så setter du en kaffekopp oppi. Her smelter du kokosoljen som du så blander med råkakaoen. Hell det over smoothien, og topp med det du måtte ønske. Her er favoritten ristede kokosflak, hempfrø, litt salt og hjemmelaget granola. Nyt frokosten din, og husk å tygge den selv om det er en smoothie 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *