Hva fyller du påskeegget med?

Lørdag er det påskeaften og for veldig mange småbarnsfamilier betyr det også påskeegg. Hva fyller dere påskeegget med?

De aller fleste velger nok det tradisjonelle påskeegget, og fyller det med snop. Også til de aller minste. Kanskje har du vært inne på tanken om å fylle det med noe annet, kanskje ikke? De aller fleste valgene vi tar i hverdagen tror jeg handler om vaner. Det vi er vokst opp med, det ønsker vi også å dele med barna våre. Men på samme tid endrer også kunnskapen vår seg. Det betyr ikke at det som ble gjort før ikke var riktig, eller ikke godt nok, men vi visste ikke bedre. I dag vet vi bedre. Vi vet at sukker i store mengder ikke er bra for oss. Vi vet at kunstig søtning, kunstige fargestoffer, e-stoffer påvirker oss, men vi vet ennå ikke i hvor stor grad. Ønsker vi da at barna skal få de samme vanene vi er vokst opp med, eller skal vi forsøke å tenke nytt og lage nye vaner og tradisjoner?

Et påskeegg kan fylles med så mye forskjellig. Det kan være lapper med aktiviteter, et spill, en aktivitet for hele familien, en bok, en leke du hadde som liten eller bare en koselig stund sammen. I vår hektiske hverdag, der vi hele tiden er på, tror jeg at både vi foreldre og barna våre trenger å roe ned. De trenger at vi som foreldre kobler av, er til stede og stresser ned.

En endring er lettere å gjennomføre hos de aller minste som ennå ikke har en klar formening om hva et påskeegg bør inneholde. Om du har eldre barn som er vant med å få snop i påskeegget kan du muligens få en reaksjon. Forbered deg, forklar det, eller lag en miks av litt “nytt” og litt “gammelt” innhold. Man kan jo også velge snop som ikke er fullt av fargestoffer og e-stoffer, og samtidig ha oppi litt frisk frukt, nøtter, avokado, tørket frukt eller noe annet du vet barnet ditt liker godt. Og også passe på mengden. De små trenger ikke så mye.

Jeg har til vanlig fylt det med litt frukt og nøtter, noe ren sjokolade og en liten leke. I år tenker jeg å gjøre en liten vri. Det blir en aktivitet i tillegg, akkurat hva har jeg ikke landet ned på. Men kanskje en skattejakt, en spillkveld eller en liten utflukt?

Med dette ønsker jeg alle en riktig god påske 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *